Ocupa’t per salut!

Ocupa’t per salut!

“La Terapeuta Ocupacional Eva Galobardes ens explica com la Terapia Ocupacional és important per fomentar la salut”

Què sents quan aconsegueixes fer bé una tasca?

I si aquesta tasca l’has triat per a aconseguir un objectiu personal?

Com et sents quan diàriament aconsegueixes aixecar-te per a, per exemple, anar a fer alguna activitat productiva, conversar amb els teus amics o cuidar la teva imatge personal?

I al contrari, si un dia darrere l’altre passes del sofà al llit i del llit al sofà, honestament, quina és la teva sensació?

Podries indicar-me quines són les teves habilitats, capacitats, interessos, motivacions, hàbits i rols?

La Teràpia Ocupacional afirma que comprometre’s amb ocupacions o activitats diàries organitza la teva vida, li dóna sentit i contribueix al benestar personal.  Què passa llavors si de sobte no tinc ganes de fer res, no sé què fer o simplement no trobo la forma d’activar-me i mantenir una rutina que m’aporti benestar?

La Terapeuta Ocupacional et pot ajudar a reorganitzar les teves inquietuds, potenciar les teves capacitats i trobar les ganes per a tenir un dia a dia actiu que et faci sentir bé. També et pot ajudar a trobar aquelles accions que siguin significatives per a tu i que t’ajudin a ser qui ets, i formar part d’un entorn familiar i social.

Per a mantenir una bona salut mental hem de sentir-nos bé amb el que fem, sentir que les tasques que realitzem diàriament les podem fer de forma autònoma i que ens porten a una bona fi. Per tant, mantenir-nos ocupacionalment actius en alguna cosa que ens aporta i agrada, és una bona teràpia per a la prevenció de problemes tant personals com socials, fins i tot físics.

Sabent això, llavors…i si surtsde la zona de confort i proves noves activitats, noves formes de relacionar-te i a més tens converses que t’aporten nous coneixements?

Què et frena? Què et fa pensar que no seràs capaç? Què et sembla si, en un moment donat ho intentes acompanyat per un professional?

En definitiva, la terapeuta ocupacional t’acompanyarà en qualsevol etapa de la vida en que ho necessitis,  per a donar-te suport i ser capaç de trobar i dur a terme activitats amb significat i propòsit per a tu, per la qual cosa aquestes seran motivadores i augmentaran la teva autoestima.

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group