Adaptar-me a situacions de canvi (d’escola, de domicili, la separació dels pares)

Adaptar-me a situacions de canvi (d’escola, de domicili, la separació dels pares)

Què és?

Quan apareixen canvis importants a la nostra vida (com ara un canvi d’escola, de domicili o que els teus pares s’hagin separat) acostumem a reaccionar mostrant diferents emocions i conductes. És normal que, quan hi ha un canvi important, ens sentim inquiets, nerviosos o tristos. Es tracta d’un procés d’adaptació, és a dir, un procés pel qual ens ajustem a les noves situacions.

Causes

La principal causa d’aquest procés d’adaptació evidentment serà que hàgim patit un canvi important en el nostre dia a dia. Però això no vol dir que sempre que apareguin canvis tinguem problemes per superar-los. Això dependrà de la nostra capacitat per tolerar la incertesa i per adaptar-nos a situacions noves.

Què puc fer?

El primer que cal és ser conscients que el nostre malestar és fruit d’un procés d’adaptació a una situació de canvi, i es tracta d’un procés totalment normal. Amb el temps tots anem aprenent a gestionar millor aquests tipus de situacions. Ens ajudarà recolzar-nos una mica en amics i familiars, seguir amb les nostres rutines habituals i cuidar-nos també físicament.

Quan és un problema?

Si aquest procés d’adaptació persisteix durant molt de temps i les emocions associades es van intensificant, podria ser que pateixis algun trastorn, com ara una depressió o un trastorn d’ansietat.

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group