Dieta Sana

Dieta Sana

“És molt important que la nostra dieta sigui sana i equilibrada, perquè l’aportació d’aliments a l’organisme és imprescindible per a la vida i el nostre desenvolupament.”

Què és?

Un bon exemple de dieta sana és l’alimentació mediterrània, doncs és rica en verdures, hortalisses, fruita fresca i seca, llegums, peix i oli d’oliva.

L’alimentació ha de ser agradable! Exploreu al màxim els aspectes satisfactoris dels aliments, doncs amb l’acte de menjar intervenen tots els sentits.

Cal mastegar correctament per afavorir la digestió.

La higiene també és molt important! Abans dels àpats renteu-vos les mans, i després raspalleu-vos les dents de forma correcta.

Què puc fer?

Per tal de que la vostra alimentació sigui sana, hauríem de:

  • Consumir fruites, verdures i hortalisses cada dia
  • Menjar amb freqüència llegums i fruits secs
  • Prioritzar el consum de peix i moderar el de carn, especialment les més grasses. L’ou és una bona alternativa a la carn i el peix
  • Aliments com el pa, la pasta, l’arròs i les patates són bàsics
  • Escollir sempre que sigui possible l’oli d’oliva tant per cuinar com per amanir
  • Prioritzeu l’aigua en front a altres begudes
  • S’aconsella fer entre quatre i cinc àpats al dia que es complementin entre ells
  • L’esmorzar és un àpat decisiu, cal que sigui complet i consti de làctics (llet, iogurts, formatges), cereals (pa, galetes, cereals d’esmorzar) i fruita fresca
  • El dinar i el sopar són àpats complementaris i s’ha d’evitar la repetició d’aliments

Quan és un problema?

És molt important que la nostra dieta sigui sana i equilibrada, doncs l’aportació d’aliments a l’organisme és imprescindible per a la vida i el nostre desenvolupament. Els nutrients que contenen els aliments que ingerim ens aporten l’energia necessària per aixecar-nos el matí, anar a l’escola o a la feina i practicar el nostre esport preferit. Amb uns bons hàbits alimentaris i una activitat física regular incrementareu el vostre nivell de salut i benestar.

Els joves que segueixen una alimentació sana i equilibrada, i que no es preocupen per fer dieta, mantenen un pes estable al cap dels anys, dins dels marges corresponents a la seva altura i edat ja que el seu cos no s’ha vist “estressat” ni obligat a restriccions d’aliments. En canvi, els joves que adquireixen l’hàbit d’estar a dieta, amb el pas dels anys acaben guanyant pes fora dels marges corresponents i poden desenvolupar un Trastorn de la conducta alimentària.

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group