No m’agrada el meu cos

No m’agrada el meu cos

Què es?

De vegades es pot tenir un sentiment d’insatisfacció amb alguna part o tot el cos. Per exemple, pot no agradar-te la teva cara, pell o alçada, pots pensar que ets gros o que no ets prou fort.

Causes

Amb la pubertat ràpidament succeeixen molts canvis físics, entre altres, en pes i silueta. Molts adolescents diuen que no estan satisfets amb la seva imatge. Hi ha molta influència dels mitjans de comunicació, que promouen ideals de bellesa irreals associats a l’èxit i felicitat. Les modes van canviant, actualment ens mostren dones massa primes i es comú que es manipulin imatges que mostren els medis.

Què puc fer?

No et comparis amb els altres
Cadascú és diferent i no existeix el cos ideal. No et critiquis quan et miris al mirall. Si companys i familiars ho fan i et fan mal, parla del tema amb ells o amb algú de confiança. Porta roba que et faci sentir còmode, pots trobar un estil que et faci sentir atractiu i únic.

Fixa’t també en altres qualitats
Hi ha moltes coses que et donen valor, diferents del físic. Desenvolupa estratègies per millorar la teva autoestima!

Vigila i sigues crític amb el negoci del cos perfecte
Evita ficar-te en pàgines web i revistes que facin promoció d’això.

Cuida els hàbits alimentaris
Menja bé! Fes entre 4 y 6 àpats al dia en quantitats moderades. No facis dietes restrictives ni utilitzis productes per perdre pes o guanyar musculatura. Necessites energia i els teus ossos, òrgan i cervell s’estan desenvolupant.

Quan és un problema

Si comences a obsessionar-te i patir molt amb el teu cos, evites mostrar-lo, deixes de menjar per tal de perdre pes, et sents obligat a fer massa exercici o a fer altres coses perjudicials per a la teva salut, consulta un professional perquè podria haver un trastorn de la conducta alimentària.

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group