COVID 19: Cuidar-se durant el confinament

COVID 19: Cuidar-se durant el confinament

Estableix rutines cada dia

És molt important mantenir unes rutines bàsiques en el teu dia a dia. Intenta no estar tot el dia en pijama, mantenir els hàbits higiènics, i realitzar els àpats en família a les hores que s’han establert.

És important dormir les hores necessàries i complir amb un horari al aixecar-nos, estant desperts durant el matí i dormir a una hora apropiada. Pot ser útil elaborar un horari on quedi clar quin és el temps per dedicar a feina o tasques escolars (per exemple als matins) i també buscar estones per fer coses que ens agradin, per exemple escoltar música, llegir un llibre, mirar pel·lícules o sèries.

Es poden buscar també activitats per jugar amb les persones amb les que vius, per exemple jocs de taula.

Utilitza les tecnologies per relacionar-te i oci

Intenta mantenir el contacte amb els teus amics i familiars per telèfon, videotrucada i aplicacions o xarxes socials (whatsapp, Skype,  facetime, hangout, houseparty..). També pots mirar vídeos de youtube o jugar a videojocs. Et recomanem que limitis l’ús de pantalles, per exemple amb un horari, millor si ho fas després d’haver complert amb les obligacions de feina o escolars. No juguis fins tard, pots estar més irritable i costar-te dormir.

Aprèn coses noves

Potser és moment per aprendre a cuinar alguna nova recepta (per exemple www.taste.com.au/recipes/collections/easy-recipes) o aprofitar per aprendre una llengua nova, fer ganxet, malabars, fer un curs per aprendre a tocar un instrument o buscar  curs gratuïts de qualsevol cosa que t’interessi.

Practica mindfulness, meditació o exercicis de respiració i relaxació.

Hi ha apps com “Calm” o “Headspace” que ofereixen meditació guiada. Pots fer ioga amb aplicacions com “Daily Yoga”, “Down Dog”,  “Pocket Yoga” o “Yoga para principiantes” i ”Yoga.com”. Intenta respirar profundament i utilitzar tècniques de relaxació.

Mantenir-se actiu i fer exercici físic moderat:

A més de realitzar la compra si és necessari o passejar el gos, és important fer alguna activitat física al domicili. Ens sentirem millor físicament i reduirà l’estrès. Es poden fer tasques de la llar, jugar a pilota si tens jardí, ballar o fer zumba. Es poden fer estiraments, saltar a la corda, fer peses o exercicis d’equilibri (com mantenir-se dret sobre una cama). Per televisió i internet hi ha rutines d’exercici físic. També hi ha aplicacions de rutines d’exercici com “Ejercicios en casa – Entrenamientos sin equipo”,  “Ejercicios caseros”, “Entrenamientos Diarios – Rutinas Fitness”, “Freeletics Training Coach”, “HIIT y Cardio”, “Keep”, “Nike Training Club”, “Physique 57”, “Powerlif”, “Runtastic”, “Seven”, “Strava”, “Sworkit Entrenador” y 8fit.

No facis exercici físic intens abans de dormir, podrien dificultar que dormis. Si fas ús d’alguna aplicació, informa’t abans de les seves característiques i si ets menor un adult hauria de supervisar que siguin programes adequats.

En el cas que hi hagi un trastorn de salut que contraindiqui l´ús excessiu d’exercici, comentar amb professional de referència.

Què t’ha semblat?

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group