Els professionals involucrats en la teva salut: qui som i què fem?

El Psiquiatra és un metge especialitzat en el funcionament del cervell, tant el que té a veure amb la nostra biologia i l’herència, com en la influència dels fets que vivim o dels tòxics sobre el seu desenvolupament. Coneix els trastorns mentals, sap diagnosticar-los i coneix els fàrmacs. Això li permet utilitzar-los per ajudar-te a reduir el teu malestar, quan aquest sigui degut a un trastorn mental.

El Psicòleg és el professional que coneix les característiques de la personalitat i el funcionament social i de la intel·ligència de les persones. Això li permet saber si el que et passa forma part del teu caràcter, és una reacció a algun esdeveniment del teu entorn o es tracta d’un trastorn mental. Et pot ajudar a aprendre a canviar aspectes de la teva conducta i del pensament i les emocions per afrontar millor el teu malestar.

L’Infermer especialitzat en salut mental t’ajuda a regular hàbits de salut, a fer control dels efectes dels fàrmacs, a aprendre tècniques de relaxació… en resum, a controlar aquells aspectes més físics del trastorn mental.

El Treballador social és el/la professional que coneix els aspectes socials dels trastorns mentals. Valora i et pot ajudar quan tens problemes en el teu entorn familiar, la teva adaptació a l’escola o institut o la teva vida en els períodes d’oci. També coneix la manera de demanar ajudes si la situació de la teva família és desafavorida.

El Metge/Infermer de família és aquell que et visita en el centre d’atenció primària i té cura de la teva salut de manera global, tenint en compte tant els aspectes físics com la situació personal, social i familiar de la persona. Les seves funcions són molt variades, com per exemple resoldre problemes de salut habituals, promoure la salut de la població a través de diferents activitats de prevenció (p. ex campanyes de vacunació), donar consells per millorar el teu benestar físic, així com donar accés a proves diagnòstiques o a l’atenció especialitzada quan el problema de salut ho requereix.

Què t’ha semblat?

4 comentaris

  1. Hola Irene!
    Sí, efectivament el Terapeuta Ocupacional forma part del nostre equip, i efectivament realitza una tasca importantissima en la promoción i rehabilitació dels hàbits saludables. La inclourem al text, gràcies per la teva aportació!

  2. Com podem fer per que la nostre filla adolescent, pugi ser atesa per aquest grup? hem d’anar primer al cap del nostre poble o podem demanar hora al Tauli?

  3. Hola! Ves al metge de capçalera de referència del teu poble i ell t’orientarà!
    Si vols rebre més orientació o informació, escriu-nos a mindu@tauli.cat i de manera confidencial et contestarem tots els teus dubtes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group