Em sento trist

Em sento trist

“Quan estem tristos, sovint tenim ganes de plorar i d’estar sols, estem cansats i se’ns treuen les ganes de fer activitats que habitualment ens agraden”

Què és?

La tristesa és una emoció humana normal, que habitualment respon a problemes normals de la vida. És una emoció que forma part de la vida, i no pas un signe de debilitat o de malaltia. Quan estem tristos, sovint tenim ganes de plorar i d’estar sols, estem cansats i se’ns treuen les ganes de fer activitats que habitualment ens agraden. També ens és més difícil menjar i costa dormir, i solem donar moltes voltes a la situació que ens preocupa.

Causes

La tristesa sol estar desencadenada per una situació externa, per exemple:

  • Problemes escolars  (treure males notes, etc)
  • Problemes familiars (separació dels pares, discussions amb els pares per les normes de casa, problemes econòmics, etc)
  • Problemes socials/ de parella (baralles amb el nòvio /a, conflictes amb el grup d’amics, etc)
  • Pèrdua d’una persona estimada

Què puc fer

La tristesa és part de la vida, no la podem evitar. No obstant, podem actuar de la següent manera  per reduir-la o superar-la més ràpidament:

  • Cuida la teva salut física, mantenint-te actiu, fent exercici, menjant i dormint bé
  • Evita consumir drogues sobretot en moments de tristor ja que poden empitjorar el teu estat d’ànim
  • Desenvolupa un llenguatge intern positiu
  • Desenvolupa estratègies d’afrontament positives envers el problema

Quan és un problema

La tristesa normal habitualment és una emoció puntual, de curta durada, que és congruent amb la situació que la causa i que permet seguir amb el funcionament adequat del dia a dia. Si la tristesa és prolonga molt més enllà del problema, no podem reconèixer la causa que l’origina o decau de manera important el funcionament de la persona, podria tractar-se d’una Depressió.

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group