Bullying i Cyberbullying

Bullying i Cyberbullying

“Les conductes que es consideren assetjament poden ser: pegar, donar empentes, amenaces, intimidacions, trencar objectes a la víctima, difondre rumors falsos sobre una persona...”

Què és?

El bullying o assetjament vol dir intimidació entre iguals. Et trobes davant d’una situació de bullying si observes o pateixes una agressió física i/o psicològica per part d’un o més companys de forma continuada en el temps.
És important que diferenciïs el que pot ser una broma pesada aïllada o una baralla entre companys. Estem davant de bullying quan les conductes agressives es produeixen de forma sistemàtica i freqüent, amb la intenció de fer mal i quan la víctima no pot o no sap defensar-se.
Les conductes que es consideren assetjament poden ser: pegar, donar empentes, amenaces, intimidacions, trencar objectes a la víctima, difondre rumors falsos sobre una persona…
També s’han de tenir en compte les agressions socials tals com: rebutjar algú en jocs de pati o ignorar un company.
Parlem de ciberbullying quan la intimidació es produeix a través de les xarxes socials, i es manifesta en forma d’amenaces directes, robatori de contrasenyes, suplantació d’identitat, publicacions ofensives, etc.

Quan és un problema?

Si no saps com reaccionar, tens por i evites anar a l’escola, ets sents angoixat, amb baixa autoestima, no vols trobar-te l’agressor, no saps com defensar-te… és el moment de buscar ajuda.

Què puc fer?

No et quedis callat/da!
Demana ajuda als teus pares, familiars, amics, professors, psicòloga de l’escola, o a la infermera de l’Institut.
Confia en els professionals de l’Institut i de Salut. Ells t’ajudaran, t’escoltaran, i et donaran un espai de confidencialitat. No et mereixes ser maltractat per ningú. Tothom mereix respecte.
Si veus que algú pateix maltractaments verbals o físics per part d’altres companys no dubtis en fer-ho saber a adults propers de la família o de l’Escola.

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group