Superar una ruptura

Superar una ruptura

Què és?

Després d’una ruptura sentimental acostumem a sentir diverses emocions, com ara tristesa, ansietat, ràbia o culpa. El procés d’adaptació per aquest tipus de ruptura sol ser dolorós, sobretot en les primeres relacions, ja que acostumen a ser molt intenses.
Tanmateix, les ruptures (i el malestar que acompanya) formen part de la vida de les persones. Amb el temps, la majoria superarà aquest malestar.

Causes

Quan tenim relacions tan estretes com les que es tenen amb una parella és normal que la ruptura generi un important malestar. D’alguna manera és com si haguéssim perdut aquella persona, i per això diem que es tracta d’un procés similar al del dol.

Què puc fer?

Compartir els teus sentiments amb amics i familiars és especialment important en aquestes situacions. Els teus amics t’ajudaran a omplir aquells moments i situacions que abans tenies amb la teva parella. Com sempre que hi ha canvis importants a la nostra
vida, és important recolzar-nos en les rutines habituals. Serà important també que ens cuidem fent exercici, seguint una dieta sana  i unes pautes per dormir bé.

Quan és un problema?

Si amb el temps el malestar que tens no es va atenuant, i per contra et sents més trist, decaigut o neguitós, podria ser que pateixis algun trastorn, com ara una depressió o un trastorn d’ansietat.

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group