Em costa relacionar-me

Em costa relacionar-me

Què és

De vegades, quan ens trobem en situacions amb més gent, com a l’hora del pati a l’institut, en el nostre club esportiu o fins i tot en situacions familiars, podem sentir que no sabem què dir ni com actuar. Sovint, pots pensar que t’agradaria formar part d’aquell grup de nois i noies que ho passen tan bé, no obstant això, no tens clar quina és la manera més adequada de fer-ho. En altres ocasions, saps què has de fer per apropar-te als altres, però la por al fracàs et paralitza i tems que puguin riure’s de tu.

Causes

Les dificultats per relacionar-te poden deure’s a diferents motius. Aquí en tens alguns:

Vergonya o timidesa
Tenir por a l’opinió de l’altre pot fer que no t’atreveixis a fer el pas d’iniciar una conversa o aproximar-te a un grup.

Sentir que “no encaixes”
Pot ser que tinguis interessos diferents de la gent de la teva edat, que vesteixis diferent o que et considerin estrany. No compartir interessos comuns pot fer que no trobis aquell nexe d’unió per poder relacionar-te amb altres nois i noies.

Canvis en la teva vida
Començar l’institut, un canvi de ciutat o iniciar una activitat esportiva pot resultar-te difícil i sentir que et costa relacionar-te amb persones que acabes de conèixer.

Trastorns mentals
Les dificultats per relacionar-te poden ser també un símptoma més d’un trastorn mental. L’ansietat o la depressió poden ser la causa d’aquesta dificultat, i també la manca d’habilitats per establir relacions amb els altres.

Què puc fer

Hi ha diferents maneres de combatre aquestes dificultats! Aquí tens algunes estratègies o consells que t’ajudaran a relacionar-te més fàcilment:

  • Parla amb algú de com et sents
  • Truca a un amic i suggereix-li anar a veure una pel·lícula o fer un passeig
  • Pensa en quins són els teus hobbies, i uneix-te a un club d’algun tema que sigui del teu interès
  • Millora les teves habilitats per relacionar-te

Quan és un problema

Quan aquestes dificultats fan que estiguis aïllat, la preocupació per aquest tema no et deixa concentrar-te o pensar en altres coses, creus que és impossible superar-ho o que ja ho has intentat tot, has de parlar amb algun professional de salut perquè t’ajudi a resoldre aquest problema.

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group