Son reparador

Son reparador

“Davant d’episodis puntuals d’insomni intenteu tenir paciència, el més probable és que sigui transitori”

Què és?

El son és un procés biològic complex que ens ajuda a mantenir-nos sans, doncs la seva funció principal és reparar l’organisme. Per aquest motiu, dormir bé és important per al vostre creixement i desenvolupament. El son reparador ens permet trobar-nos bé i funcionar bé l’endemà. Intenteu calcular el nombre d’hores de son que necessiteu per a què això sigui possible, i procureu que durant aquestes hores pugueu descansar.

Què puc fer?

Podeu fer que el vostre son sigui reparador si seguiu els següents consells i recomanacions:

  • Mantingueu uns horaris regulars a l’hora d’anar a dormir i de llevar-vos, fins i tot durant els caps de setmana.
  • Eviteu l’ús de dispositius electrònics abans d’anar al llit, és preferible fer activitats relaxants com ara llegir o escoltar música suau.
  • Feu activitat física diàriament, us ajudarà a descansar millor. Eviteu-la durant les hores prèvies al moment d’anar a dormir.
  • Reduïu al màxim el consum de substàncies amb efectes estimulants com ara els refrescos amb cafeïna, el te, el cafè i els aliments amb molt de sucre o xocolata, especialment les últimes hores del dia.
  • El tabac i l’alcohol també poden afectar el descans nocturn.
  • Dormiu en un entorn saludable. Mantingueu unes condicions ambientals (llum, temperatura, sorolls) adequades.
  • Descanseu en un matalàs i coixí còmode.
  • Davant d’episodis puntuals d’insomni intenteu tenir paciència, el més probable és que sigui transitori. Intentar forçar-se a dormir pot agreujar el problema. Lleveu-vos, sortiu de l’habitació o feu alguna activitat monòtona
    fins que torneu a tenir son.

Quan és un problema?

Les persones passen un terç de la seva vida dormint, doncs durant el son el nostre cos es prepara per tornar a començar amb energia l’endemà. No dormir les hores necessàries o bé no descansar suficientment mentre dormim, comporta una pèrdua de benestar i del nostre desenvolupament. A més a més, el “son acumulat” no es pot recuperar i estudis científics demostren que no dormir el suficient està relacionat amb el risc de patir malalties com ara problemes cardiovasculars, excés de pes o obesitat, diabetis o depressió. No dormir bé també pot agreujar símptomes d’algunes malalties o problemes de salut com ara la epilèpsia o el trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDAH).

 

CRISTINA: Aquí em falta un link TDAH

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group