31 de març: Dia internacional de la visibilitat transgènere

31 de març: Dia internacional de la visibilitat transgènere

La identitat de gènere de la majoria de les persones coincideix amb el sexe biològic, aquell que es va indicar en el seu certificat de naixement.

No obstant, a algunes persones els van assignar un sexe que no es correspon amb els qui realment senten i saben que són. Això és el que se sol anomenar ser “trans” o “transgènere”. També té altres noms, molts d’ells amb profundes arrels culturals i històriques, com hijra, tercer gènere, two-*spirit, travestí, fa’afafine, transpinay, transpinoy, muxe, waria i meti.

 

Ser trans és una manifestació més de la gran diversitat de la naturalesa humana. Les persones trans formen part essencial de les comunitats i cultures, i així ha estat al llarg de la història. No obstant això, en un món on abunden els perjudicis, i no sempre hi ha suficient informació sobre el tema, moltes persones trans sofreixen agressions, discriminació i violència, simplement per ser com són.

Què puc fer jo per aportar el meu granet de sorra?

Per a celebrar el Dia Internacional de la Visibilitat Trangènere són molts els esdeveniments que es duen a terme localment,  amb la intenció que aquesta comunitat sigui visibilitzada, respectada i acceptada dins de la societat.

Pots formar part d’aquesta celebració i aportar el teu granet de sorra compartint alguna informació valuosa sobre aquest interessant tema, també pots aportar la teva opinió i així crear consciència per a posar fi a la discriminació, la intolerància i el maltractament cap a les persones transgènere.

Si ets de Barcelona, pots acudir el dia 1 d’abril a Plaça de la Trinitat a Visibilitza’t, una Jornada organitzada per l’associació LGTBI Sant Andreu.

Si ets una empresa, coneix el programa de FELGTBI+ anomenat Yes we Trans,  un programa d’inserció sociolaboral per a persones transgènere.

Siguis d’on siguis, com siguis, el que siguis… forma part del col.lectiu exemple de tolerància, respecte i inclusió de les persones trans.

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group