061. Una veu contra el suïcidi.

061. Una veu contra el suïcidi.

“El 061 posa en marxa a Catalunya un servei especialitzat format per infermeria, psicologia i psiquiatria per atendre persones amb ideació suïcida”

Catalunya compta, des del 20 de juny de 2022, amb un servei especialitzat en l’atenció telefònica a persones amb conducta o ideació suïcida, i als seus familiars o persones properes.

El servei està format per un equip especialitzat en salut mental format per professionals d’infermeria, psicologia i psiquiatria. Tots ells són experts en conductes suïcides i en les conseqüències derivades (ideació, temptativa i mort per suïcidi).

Les trucades s’atenen les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any i el professional activa els recursos que necessita la persona: el codi risc suïcidi, la derivació a emergències de l’hospital o bé la derivació als serveis especialitzats dels centres de salut mental per a infants i joves (CSMIJ) o els centres de salut mental per a adults (CSMA).

Aquest servei s’inscriu dins del Pla de prevenció del suïcidi de Catalunya 2021-2025 (PLAPRESC), que té com a objectiu millorar la detecció i l’abordatge de la conducta suïcida per reduir la taxa de temptatives i de mort per suïcidi.

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group