5 Mites sobre els TCA

5 Mites sobre els TCA

“Avui, 30 de novembre, és el Dia Mundial de la lluita contra els Trastorns de la Conducta Alimentària o TCA que afecten més del 3% de la població general i 28.000 adolescents només a Catalunya.”

Es tendeix a pensar que es tracta d’un problema realacionat només amb l’alimentació, quan va molt més enllà. Es per això, que volem trencar amb els falsos mites sobre els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA). Tal i com expliquen en el Grup de Treball TCA i tractament psicològic de l’obesitat del COPC alguns dels mites principals serien…

5 FALSOS MITES SOBRE ELS TCA :

  • “Les persones amb TCA estan primes” Moltes vegades el pes de les persones amb TCA està dins de barems estàndard. L’aspecte físic és un criteri a tenir en compte però, per si sol, no determina la presència d’un TCA.

 

  • El TCA només afecta les dones” Es cert que el diagnòstic de TCA és més freqüent en població femenina (9 de cada 10), però en cap cas exclusiu. De fet, cada cop és més elevat el nombre de nois i homes amb TCA.

 

  • “El problema central als TCA és el menjar” El menjar és només un mitjà per expressar un malestar profund que va molt més enllà de voler aconseguir un cos perfecte.

 

  • “Els TCA són una forma de cridar l’atencio” Les persones no escullen tenir un TCA. Aquest tipus de comentaris promoula incomprensió, augmenta el malestar que viu la persona i dificulten el seu accés a recursos assistencials.

 

  • “El TCA no té cura”  Els TCA tenen tractament i solució,tot i que no ràpids. Segons el Ministeri de Salut, al voltant del 50-60% es recupera totalment,
    un 20-30% parcialment, i només un 10-20% cronificala malaltia.

I per les persones que vulgueu aprofundir sobre el tema o tingueu preguntes e inquietuts, us recomanem que consulteu a professionals que estarán encantats d’ajudar-vos!

 

 

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group