En que es diferencia la Dismòrfia Corporal i els TCA?

En que es diferencia la Dismòrfia Corporal i els TCA?

“La distorsió corporal ens recorda a la que observem en els Trastorns de la Conducta Alimentària, però quina és la principal diferència dels TCA i un Trastorn Dismòrfic Corporal?

Totes les persones en major o menor grau, som conscients de la nostra aparença, això és completament normal i no hauria de generar cap mena de problema. Preocupar-nos per arreglar-nos de certa manera o voler millorar la nostra aparença fent servir roba que considerem especial per a alguna ocasió, arreglar els nostres cabells, assetjar-nos i coses per lestil és una cosa que considerem fins a natural. No obstant això, moltes persones es preocupen massa per la seva aparença amb massa freqüència i se senten insatisfetes.

 

És cert que cada vegada hi ha més conciència i prevenció amb els problemes alimentaris però la realitat es que encara queda molt per fer ja que no deixen d’anar en aument i la gran preocupació és que en edats més primerenques. D’altre banda, la dismorfia corporal segueix sent un problema d’actualitat que si més no es relaciona i moltes vegades es comorbit amb els TCA.

 

Tal i com se’ns explica el DSM-V, el Trastorn Dismòrfic Corporal es defineix com la preocupació excessiva i desproporcionada per un defecte mínim o imaginari en l’ aparença física. El defecte generalment es troba a la cara, tot i que pot ser a qualsevol part del cos.

 

En què es diferencien llavors un Trastorn de la Conducta Alimentària (TCA) d’un Trastorn Dismòrfic Corporal (TDC)? La principal diferència entre tots dos és que la preocupació en els TCA és en relació al pes i/o la forma corporal, mentre que en els TDC es limiten a zones més específiques del cos, i sobretot de la cara.

 

Fa uns dies el Miki Nuñez (cantant) va realitzar una entrevista a “El Suplement”, de Catalunya Ràdio, parla del seu tercer disc i de la salut mental, arran de l’ansietat, la dismòrfia física i que és hipocondríac. A continuació, us deixem l’enllaç per poder accedir a l’entrevista completa en la qual epxlica el seu problema amb el seu cos.

 

https://www.ccma.cat/audio/popup/1154896/?autoplay=true&temps_inici=0

 

Si t’interessa aquest tema i vols saber més no dubtis en preguntar a un profesional que estara encantat de poder ajudar-te;)

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group