Símbols que ens ajuden a saber comprar

Símbols que ens ajuden a saber comprar

“Saps què signifiquen els símbols que trobes en les etiquetes dels productes? ”

Per saber comprar bé, de manera ecològica i  justa, ens és molt útil conèixer què signifiquen els símbols que trobes en les etiquetes!

 

Certificat FSC (Forest Stewardship Council)

La certificació FSC garanteix que els productes de fusta, paper i altres derivats forestals que compten amb aquest segell procedeixen de plantacions i boscos ben gestionats seguint estrictes estàndards internacionals de sostenibilitat. Per això, es preserva la diversitat biològica i beneficia les vides dels treballadors i poblacions locals, assegurant de manera conjunt la seva viabilitat econòmica.

Etiqueta Ecològica Europea (EU Ecolabel)

L’etiqueta ecològica de la UE és una etiqueta d’excel·lència mediambiental que s’atorga a productes i serveis que compleixen alts estàndards mediambientals al llarg del seu cicle de vida: des de l’extracció de matèries primeres fins a la producció, distribució i eliminació. L’etiqueta ecològica de la UE promou l’economia circular encoratjant als productors a generar menys residus i CO₂ durant el procés de fabricació. Els criteris de l’etiqueta ecològica de la UE també encoratgen a les empreses a desenvolupar productes duradors, fàcils de reparar i reciclar.

Fulla verda de la Unió Europea

És el segell oficial de la Unió Europea per als aliments ecològics. Indica l’absència d’organismes genèticament modificats en l’agricultura i identifica a aquells productes que han estat conreats o criats amb mètodes que conserven, cuiden i afavoreixen el medi ambient, garantint, de pas, el benestar dels animals i el rebuig de plaguicides, fertilitzants o antibiòtics. Un exemple clar d’això és la denominada carn ecològica.

Etiqueta energètica de la Unió europea

Mitjançant categories que van de la A+++ a la D i els diferents colors de cadascuna, assenyala el nivell d’eficiència energètica que ofereix un nou electrodomèstic, sent «A» la més eficient i «G» la menys eficient.. També és obligatòria en altres productes com a bombetes, pneumàtics nous, finestres o edificis de recent construcció, encara que en cada cas presenta les seves pròpies característiques.

Etiqueta ecològica blava de Marine Stewardship Council (MSC)

L’etiqueta ecològica blava de Marine Stewardship Council (MSC) és una garantia de captura sostenible i traçabilitat dels productes pesquers que assegura al consumidor que no hi ha sobreexplotació de recursos i que el peix i marisc dels seus plats és respectuós amb el planeta.

Certificat AENOR de la Petjada de Carboni

La Petjada de Carboni d’un producte és la quantitat total d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (GEI) que es generen en cadascuna de les fases del cicle de vida del producte (des de l’extracció de les matèries primeres que el componen fins a la fi del producte).

AENOR, l’entitat de referència en certificació, ha desenvolupat diversos certificats de la Petjada de Carboni que permeten acreditar la veracitat del càlcul, reducció o compensació de les Emissions de Gasos d’Efecte d’hivernacle (GEI) resultat del cicle de vida d’un producte o de l’activitat d’esdeveniments, d’organitzacions i de serveis.

Benestar animal aprovat (Animal Welfare Approved)

Benestar animal aprovat (AWA) és una etiqueta d’aliments per a carn i productes lactis que provenen d’animals de granja criats amb els més alts estàndards ambientals i de benestar animal.

Comerç Just (Fairtrade)

El comerç just és una forma alternativa de comerç promoguda per diverses ONG, per l’Organització de les Nacions Unides i pels moviments socials i polítics que promouen una relació comercial voluntària i justa entre productors i consumidors. Permet el desenvolupament sostenible i l’apoderament de la comunitat a la cultivar un model de comerç global més equitatiu que beneficia als agricultors, els treballadors, els consumidors, la indústria i la terra.

Benestar animal

Aquesta certificació avala davant el consumidor que els animals vinculats al segell han viscut i han estat sacrificats sota condicions èticament responsables de benestar, conforme als protocols establerts en els projectes europeus Welfare Quality i AWIN (Animal Welfare Indicators).

Productes no testats en animals (Cruelty free)

Si identifiques algun d’aquests símbols, has de saber que la seva funció és garantir que una marca no realitza testatge en animals per als seus productes.

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group