Minories que fan una majoria: per un Desembre solidari!

Minories que fan una majoria: per un Desembre solidari!

“La recaptació de la Marató d'enguany anirà destinada a la recerca en Malalties Minoritàries, en la creació de proves per detectar-les en el moment de néixer i de tractaments eficients i segurs. ”

Les malalties minoritàries son malalties molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

La majoria de malalties minoritàries, aproximadament un 80%, són d’origen genètic. Això vol dir que la causa última és una alteració d’un gen, que normalment és heretada dels progenitors. Per això, moltes també són hereditàries.

En els darrers anys, s’ha desenvolupat molt la recerca en teràpia gènica: es tracta d’introduir gens que funcionen bé en les cèl·lules per substituir els que funcionen malament i que provoquen la malaltia. Gràcies a la investigació, els experts afirmen que en els pròxims anys s’aprendran a tractar i a curar moltes d’aquestes malalties.

En el marc de la Marató d’enguany, hi ha convocats diferents actes i activitats en tot el territori català: concerts, competicions esportives, festivals, caminades o dinars. Si vols participar en algún dels actes de la marató, consulta aquí per conèixer els actes que s’organitzen al teu municipi. Compten amb tu!

 

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group