Poetry Slam Barcelona 2019

Poetry Slam Barcelona 2019

“El CCCB acull aquest diumenge dia 7 de juliol una nova ronda del Poetry Slam 2019, el torneig barceloní de poesia. No t'ho perdis!”

Un Poetry Slam és un torneig de poesia, inspirat en els tornejos de boxa, en el qual els participants s’enfronten en temps real mitjançant un recital poètic propi de pocs minuts, amb un públic present que actua alhora com a jurat.

Els Slams poètics van néixer el 1985 quan Marc Smith va fundar una sèrie de recitals de poesia en un club de jazz de Chicago, el Get me High Lounge, però ja havien tingut el seu origen en el punk arran d’un conflicte entre el poeta Jerome Salla, i un músic anomenat Jimmy Desmond, que va intentar pegar a Salla amb una cadira, donant peu al primer repte en un ring. Smith va formar l’Ensamble de Poesia de Chicago amb la gent que participava en els seus recitals a micròfon obert. El 1986 es va fundar el Slam de Poesia de Uptown, i es van crear unes regles fixes: que els poemes fossin propis, no utilitzar música ni disfresses i un temps límit de tres minuts per a cada poema.

Els Slams poètics se celebren periòdicament en diferents països de parla hispana, com ara Argentina, Mèxic o Xile. A Espanya, hi ha campionats de Poetry Slam a diferents localitats, entre elles a  Barcelona, al CCCB. Aquest diumenge a les 18 h no et perdis el combat poètic!

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group