20 de Març: Dia Internacional de la Felicitat

20 de Març: Dia Internacional de la Felicitat

“Celebra-ho sent molt feliç!!”

Avui es celebra a nivell mundial el Dia Internacional de la Felicitat!

La iniciativa de crear aquest homenatge va ser del Regne de Bhutan, un país del sud d’Àsia ubicat a la serralada de l’Himàlaia. Aquest país va establir des dels anys 70 la mesura  de nivells de felicitat entre els seus habitants, considerant aquest sentiment com el més important del producte interior brut del país.

Des de 2013, les Nacions Unides han celebrat el Dia Internacional de la Felicitat com a reconeixement de l’important paper que exerceix la felicitat en la vida de les persones de tot el món.

Les Nacions Unides van elaborar el 2015 un llistat amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que és el més semblant a la recepta perfecta per obtenir la felicitat universal. Aquests desitjos es poden resumir en tres aspectes fonamentals:

Acabar amb la pobresa

El primer pas per aconseguir la felicitat és tenir accés a recursos essencials com aigua potable, aliment suficient, un habitatge digne, roba adequada i a la sanitat.

Disminuir les desigualtats en el món

Encara hi ha racons al planeta on hi ha persones en situació de discriminació o desavantatge, o on els homes i les dones són tractats de manera desigual.

Protegir el planeta

Respirar aire pur, gaudir d’aigües netes, passejar per la platja lliure de residus són regals de la natura que estan en perill a causa de l’actuació de l’ésser humà, malgrat ser imprescindibles per a la salut i el benestar de els habitants del planeta Terra

Què t’ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Creació i desenvolupament per Meeting Pharma Group